937539282 info@masmaria.cat

Comissions

Comissions

Les comissions i les seves tasques

 

Comissions mixtes

En formen part pares i mares, i també hi col·laboren un o més membres de l’equip docent. Són: Biblioteca, menjador i comunicació.

Biblioteca
Col·laborem amb els professors de la comissió per cobrir les necessitats de la biblioteca. Hi participem amb diferents projectes. Ens encarreguem del muntatge d’exposicions i de la preparació dels llibres i paradetes de la Diada de Sant Jordi. Durant tot l’any. Ens reunim per classificar, signar, segellar i folrar llibres. Ens encarreguem de restaurar-los quan cal i recollim i classifiquem les diferents donacions.
Menjador
Conjuntament amb l’equip de monitoratge del menjador i la direcció del centre, vetllem pel bon desenvolupament del servei, per a tranquil·litat de les famílies de l’escola. Estem atents a qualsevol incidència que pugui sorgir.Col·laborem i intentem millorar les propostes de menú perquè els nostres fills/es tinguin una dieta sana i equilibrada. Hem introduït productes ecològics i de proximitat, així com també aliments integrals en alguns àpats.
Comunicació
És molt important com a mares i pares estar informats del dia a dia escolar i tenir mecanismes per un diàleg fluid i continu entre famílies i centre. Ens encarreguem del disseny i part dels continguts de la pàgina web i de cobrir de forma gràfica els esdeveniments destacats del centre. Fem les fotografies d’aula de cada any. A final de curs es lliura, en format digital, les imatges amb les activitats més destacades, a cada família. També editem un newsletter (butlletí mensual de l’associació de notícies d’interés general).

Comissions exclusives de l’AFA

Són aquestes: Extraescolars, festes, jornada de portes obertes, equipaments, educació, delegats i fi de primària.

Extraescolars
Ens encarreguem de gestionar totes les activitats extraescolars fora de l’horari lectiu i les permanències matinals i de tarda.
Cada any es revisa i es renova l’oferta d’extraescolars tenint en compte la demanda i les activitats similars existents ja al poble.
Festes
Organitzem les festes de l’escola. Fem la xocolatada de Nadal, col·laborem amb la rua de Carnestoltes,engalanem l’escola per a la Castanyada i Sant Jordi… Però la festa per excel·lència és la festa de fi de curs, en la qual nens i nenes, pares i mares i equip docent i no docent passem un dia entranyable, celebrant el fi de curs.
Portes obertes
Col·laborem amb l’escola a donar-nos a conèixer a les noves famílies. La jornada de portes obertes és una bona oportunitat per ensenyar les nostres instal·lacions, però sobretot per mostrar la metodologia pròpia del centre, basada en l’aprenentatge significatiu i la motivació permanent de l’alumnat.
Equipaments
Coordinem, conjuntament amb la direcció de l’escola,  la millora de l’equipament del centre. Dotem de material informàtic, pissarres digitals (PDI), equips musicals i d’àudio, pen-drives, també de material escolar de tota mena per a l’alumnat.
A més, seguim les diferents convocatòries de beques amb els organismes públics per a reinvertir en el centre, com ara les dotacions de material informàtic, la qual sol·licitem a la Diputació.
Educació
Vetllem per tal que el sistema educatiu de l’escola segueixi el seu camí. Els últims anys les retallades han incidit de forma directa en les escoles públiques. Així, un grup de mares i pares estem atents i busquem solucions per tal de garantir que la qualitat, la filosofia i la metodologia es mantinguin com sempre.
Delegats
És el vincle més directe entre els pares i l’escola. Cada aula té un delegat que representa els pares. La seva figura és molt important, ja que facilita que arribi a totes les famílies de la seva aula aquella informació que el centre consideri que s’hagi de comunicar (via e-mail).Cada trimestre els delegats es reuneixen amb la direcció per mantenir una comunicació més directa amb el centre.
Fi de primària
És una comissió formada per mares i pares de sisè. S’encarreguen d’idear, gestionar i recaptar diners per al viatge de fi de curs. També s’encarreguen d’organitzar la festa d’acomiadament dels nens i nenes de sisè, després d’haver estat al centre tota la seva infantesa.
Translate »